Fantastinen porukka nyt kasassa

Kirsi Ylijoki

Heinolan kesäteatterissa ensi vuonna nähtävän Vielä ehtii -komedian näyttelijäkaarti on koossa. Aiemmin jo julkaistujen Sinikka Sokan, Jaana Saarisen ja Heidi Heralan lisäksi lavalle nousevat Juhani Laitala, Kirsi Ylijoki ja Sauli Suonpää. Ohjaaja Sari Siikander on erittäin tyytyväinen koossa olevaan työryhmään. 
– Sain ohjattavakseni niin unelmatiimin kun vaan olla ja voi, joka on täydellinen juuri tähän tuotantoon. Kolme ihanaa ja vahvaa naista tuovat isosti karismaa näyttämölle, joita lisäksi täydentää tämä upea kolmikkomme Laitala, Ylijoki ja Suonpää, Siikander iloitsee.

Kyseinen kolmikko nähdään Heinolan kesäteatterin lavalla ensimmäistä kertaa.
– Juhani on oikein jokaisen naisen päiväuni, joka on tuolta Puhtaista valkeista lakanoista jäänyt monille ikuisesti mieleen. Kirsi ja Sauli puolestaan edustavat minulle hulvatonta hulluutta, sekä riemukasta näyttelijyyttä, Siikander kuvailee.

Laitala on tullut tutuksi lukemattomista teatteri- ja tv-produktioista. Kansallisteatterin lisäksi hän on näytellyt myös KOM-teatterissa, Ryhmäteatterissa ja Tampereen Komediateatterissa. Television puolella hänet on nähty viimeksi mm. sarjoissa Poromafia ja Sipoon Herttua.

Ylijoki on tunnettu monista näkyvistä tv- ja elokuvarooleista. Viimeisimpänä rooli viime kuussa ensi-iltansa saaneessa elokuvassa Comeback. Monet muistavat Ylijoen rooleistaan sarjoissa Sydänjää, Keisari Aarnio ja Kotikatu.

Helsingin kaupunginteatterin näyttelijä Suonpää nähdään syksyllä esim. legendaarisessa Agatha Christien Hiirenloukussa, sekä kevätkaudella ensi-iltansa saavassa draamassa 2:22 A Ghost Story.

Vielä ehtii (I sista minuten) on suositun ruotsalaisen näytelmäkirjailija Carin Mannheimerin kirjoittama komedia, joka on nähty Suomessa aiemmin mm. Helsingin Kaupunginteatterissa 2013, sekä Tampereen Työväen Teatterissa 2014. Esityksessä ikäihmiset ovat kaikkea muuta kuin kilttejä ja hiljaisia. Se on kertomus kolmesta iäkkäästä ystävättärestä, jotka ovat jakaneet keskenään niin elämän ilot, surut, bridge-porukan kuin jopa miehen. Iän myötä muisti pätkii ja lonkat kolottavat, mutta halua elää täysillä ei ikääntyminen vähennä. Mannheimer palkittiin Vielä ehtii näytelmästään Ruotsissa kriitikoiden Teaterpriset-palkinnolla. 

Takaisin ajankohtaisiin
Etusivu